ZF 24

Brokerii: Reducerea dobanzii de politica monetara va creste atractivitatea Bursei

05.01.2010, 13:08 17

Brokerii nu se asteapta pe termen scurt si mediu ca decizia BNRde reducere a dobanzii de politica monetara la 7,5% sa aiba unimpact semnificativ pentru Bursa, insa pe termen lung poate cresteatractivitatea pentru investitiile bursiere, pe masura cerandamentele bancare coboara.

"Reducerea dobanzii de politica monetara are ca efect reducerearandamentelor bancare la depozite, si astfel pe termen lung, sidaca reducerile continua, atractivitatea Bursei va creste, oferindrandamente mai mari ca la depozite. Pe termen scurt si mediu nu maastept la o influenta semnificativa asupra pietei. Nu cred cainvestitorii vor renunta imediat la depozite pentru a intra peBursa", a explicat Razvan Pasol, directorul executiv al societatiide brokeraj Intercapital Invest.

BNR a decis in sedinta de astazi reducerea dobanzii de politicamonetara cu 0,5 puncte procentuale si mentinerea ratelor rezervelorminime obligatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO