ZF 24

Britanicii isi vand locuintele la cel mai scazut pret din ultimii sase ani

18.08.2008, 21:00 15

Preturile locuintelor din Marea Britanie au ajuns la cel mai scazut nivel inregistrat din 2002 pana in prezent, pe fondul reticentei sporite a bancilor in a mai acorda credite ipotecare, ceea ce contribuie si mai mult la accentuarea declinului pietei imobiliare din aceasta tara, potrivit informatiilor furnizate de compania imobiliara britanica Rightmove, scrie Bloomberg.

Nivelul mediu al preturilor pe care le cer proprietarii britanici de locuinte in schimbul imobilelor s-a redus cu 4,8% in luna august, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 229,816 lire, echivalentul a 426,929 dolari. Tot in august valoarea locuintelor a inregistrat o scadere de 2,3%, cea mai importanta din decembrie pana acum, proprietatile imobiliare londoneze fiind cel mai mult afectate.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este principala sursa a problemei si cu cat au scazut preturile caselor in Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO