ZF 24

BRD va deveni actionarul majoritar SG Asset Management

20.01.2008, 15:22 17

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca din Romania dupa active, a primit, la 16 ianuarie, avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a prelua, de la compania SGAM din Franta, aproape 95% din capitalul societatii de administrare a investitiilor SG Asset Management - BRD, informeaza Mediafax.

Societe Generale Asset Management (SGAM) Paris are o participatie de 94,5% din capitalul societatii de administrare din Romania, potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania de brokeraj din grup, BRD Securities - Groupe Societe Generale, detine 5%, iar ceilalti actionari au participatii mai reduse de 1%.

BRD detine 99,81% din capitalul companiei de brokeraj BRD Securities.

SG Asset Management - BRD trebuie sa transmita la CNVM, in doua luni, documentele aferente dobandirii de catre BRD - Groupe Societe Generale a participatiei mentionate.

In topul societatilor de administrare a investitiilor, SG Asset Management - BRD s-a plasat, anul trecut, pe locul 5, cu active de 100,4 milioane de lei si o cota de piata de 10,5%.

SG Asset Management - BRD societate de administrare a investitiilor are un capital de 600.000 de lei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO