ZF 24

Braşovenii de la Allview vor să vândă anul acesta 40.000 de telefoane şi tablete cu sistem de operare Windows

Două smartphone-uri şi o tabletă din gama Imperia, prima gamă a Allview cu sistem de operare Windows

Două smartphone-uri şi o tabletă din gama Imperia, prima gamă a Allview cu sistem de operare Windows

Autor: Adrian Seceleanu

29.06.2014, 10:52 413

Compania braşoveană Visual Fan, care comercializează diferite electronice sub brandul propriu Allview, are în plan să vândă în acest an 30.000 de smartphone-uri şi 10.000 de tablete cu sistemul de operare Microsoft Windows din gama Imperio, lansată ieri la Bucureşti, a declarat pentru ZF Lucian Peticilă, director general şi acţionar al firmei.

„Estimarea noastră este că până la finele acestui an vom comercializa 30.000 de smartphone-uri şi 10.000 de tablete cu platforma Microsoft Windows“, a declarat Peticilă.

Afacerile companiei româneşti au crescut spectaculos în ultimii ani, de la 2,1 mil. euro în 2011 la 28,9 mil. euro anul trecut, pe fondul vânzărilor spectaculoase de smartphone-uri şi tablete cu sistemul de operare Android, care este oferit gratuit de gigantul american Google. Anul trecut Allview a vândut peste 250.000 de tablete şi telefoane. Expansiunea Allview către platforma Windows are loc atât pe fondul eforturilor companiei româneşti de a îşi diversifica portofoliul şi de a ataca noi zone de clienţi, cât şi al interesului Microsoft şi al producătorului de procesoare Intel de a sprijini companiile care pot veni pe piaţă cu alternative la Google Android şi Apple iOS la preţuri atractive pentru clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO