ZF 24

Bogdan Neacşu, vicepreşedinte risc Garanti Bank : Multinaţionalele sunt atente cum şi cu ce obiective va intra România în viitoarele alianţe

Bogdan Neacşu, vicepreşedinte risc Garanti Bank :...

Autor: Roxana Rosu

28.06.2016, 11:45 549

Companiile multinaţionale sunt foarte atente la mediul local şi am primit un vot de încredere pentru că pieţele sunt stabile, a spus  Bogdan Neacşu, vicepreşedinte risc Garanti Bank.

"Companiile sunt atente cum şi cu ce obiective va intra România în viitoarele alianţe după Brexit. Multinaţionalele aşteaptă care vor fi următorii paşi în acest sens".

Alte declaraţii:

Corporaţiile preferă băncile pentru că primesc soluţii customizate. Pe de altă parte piaţa de capital a fost percepută ca un teren de gambling, s-a mai schimbat percepţia dar nu suficient.

Există tendinţa de a fi mai reticenţi la finanţare, dar trebuie să lăsăm problemele trecutului şi să vedem ce putem face acum. 

O altă problemă este cum inteleg băncile să penetreze piaţa. Trebuie să ne ducem în ţară după clienţi, nu doar analizând indicatorii de business. Statul trebuie să fie participant activ. Trebuie stimulat capitalul autohton, găsită o soluţie optimă pentru a dezvolta piaţa.

Colateralul e un element de confort pentru bancă. Esenţial este cash flow-ul.  Finanţez o idee de afaceri dacă aduce profit. Cash flowul îl analizez pentru a vedea dacă fac profit, e elementul esenţial în finanţare. Nu există o proporţie fixă, cash flow-garanţii.

Majoritatea jucătorilor stabilesc riscul în funcţie de problemele din trecut.

Marja reflectă relaţia cu clientul. Nu mă pot uita doar la cea din dobândă.

Sectoarele care se finanţează acum: consum, logistică .

Pe viitor mă aştept ca Fondul de Garantare al creditelor să îşi redefinească strategia. Mă aştept ca CEC şi Eximbank să stimuleye capitalul local

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO