ZF 24

Bogdan Iliescu, Director Comercial Nusco Imobiliara: Măsurile fiscale luate de Guvern ne vor impacta şi pe noi, ca dezvoltatori, şi pe client. În 3 ani s-au modificat plafonul şi nivelul TVA de 3 ori

ZF Birouri si Rezidential 2023

Bogdan Iliescu, Director Comercial Nusco Imobiliara:...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2023, 10:34 436

Măsurile luate de Guvern ne vor impacta şi pe noi ca dezvoltatori şi pe client. În 3 ani s-a modificat şi plafonul şi nivelul TVA de 3 ori,  a declarat Bogdan Iliescu, Director Comercial Nusco Imobiliara  în cadrul conferinţei ZF Birouri si Rezidential  2023.

”Toate planurile sunt date peste cap dacă modifici legislaţia pe parcursul unui proiect. Am avut apartamente care se încadrau ca preţ pentru limita de 5%, la studiouri. Acum vom vedea ce se întâmplă până la finalizarea proiectului Nusco City în 2025.  Ieşim cu şapte blocuri deodată şi încercăm să minimizăm impactul modificărilor. Din stocul de apartamentelor finalizate majoritatea intră pe TVA standard de 19%”

Ce a mai declarat Bogdan Iliescu:

La Nusco City urmează faza a doua, cu un parc de peste 15.000 mp. Suntem în discuţii pentru un campus şcolar care va fi în proiect. În final vom avea toate facilităţile necesare unui cartier, birouri, magazine, şcoli.

Clădirile de birouri din Nusco City vrem să le facem in faţa blocurilor, pe Şoseaua Pipera, dar după ce finalizăm zona rezidenţială.

Aşteptăm autorizaţia pentru faza a doua la Nusco City, merge mai greu, dar nu avem emoţii.

La Nusco Homes avem 49 de vile finalizate, în prima etapă. Punem accent pe zona verde, pe facilităţi, avem parc, grădiniţă, magazine. Probabil pe terenul de lângă complex vom face un alt proiect mixt, cu apartamente şi vile.

Am făcut un mic test şi pe zona de închiriere. Chiria ajunge la 800 euro la 2 camere în proiectul nostru. Dar nu este o linie de business pentru noi. Avem suficient teren ca pe termen lung să încercăm şi închiriere. Nu am avut clienţi care cumpără pe investiţii, ci doar clienţi finali.

Am vrea să accelerăm proiectele. Avem 3 loturi de teren pe care vrem să demarăm lucrările anul viitor, la Nusco City.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO