ZF 24

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Şocul este mare din punct de vedere economic, dar nu cred că pandemia va schimba fundamental lucrurile, ci va accelera tendinţe care erau deja prezente

Videoconferinţa Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, afirmă că şocul economic creat de pandemia de COVID-19 este mare din punct de vedere economic, dar pandemia va schimba fundamental lucrurile, ci va accelera tendinţe care erau deja prezente în piaţă.

”Şocul este mare mare din punct de vedere  economic, dar nu cred că pandemia va schimba fundamental lucrurile, ci va accelera tendinţe care erau deja prezente, precum creşterea aportului digital. Am văzut cum online-ul a preluat cererea de pe canalele tradiţionale. Modul în care s-au comportat companiile a fost o surpriză plăcută – au fost refăcute lanţurile logistice, nu am avut creşteri mari la preţurile alimentelor, ci doar una de 5%”, a spus Bogdan Chiriţoiu în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.

Ce a mi declarat Bogdan Chiriţoiu în cadrul videoconferinţei:

  • Reacţia guvernamentală a fost iniţial foarte naţională. Atât noi, cât si restul UE, ne axăm pe salvarea tutoror prin programe precum IMM invest, un mecanism similar pentru companiile mari, şi  sper să apară şi schema pentru garantarea creditului comercial.
  • Şomajul tehnic a fost măsura cu cel mai mare impact până acum. Cu toţii încercăm să nu dispară locurile de muncă.
  • Odată ce trecem de acest efort de a salva pe toată lumea, trebuie să realizăm că sunt sectoare condamnate de tehnologie unde trebuie să permitem să se facă o ajustare. Sunt sectoare şi unde am putea să facem mai mult, unde am putea să atragem investiţii.
  • Până acum, România nu a avut o politică industrială, ci una liberală.
  • România este ţara cu cea mai bună performanţă economică din UE, alături de Polonia, are o pondere importantă a producţiei industriale în PIB, comparabilă cu cea a Germaniei. Politica aceasta destul de liberală ne-a ajutat să avem această performanţă economică.
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.