ZF 24

Bogdan Ceuca, Transilvania Investments Alliance: „Mare parte din portofoliu este pe companii unde Transilvania Investments are o poziţie dominantă, peste 50% din capitalul social”

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Bogdan Ceuca, Transilvania Investments Alliance: „Mare...

Autor: Valeriu Dănilă

22.09.2023, 12:18 1035

„Noi avem cinci linii de business, una dintre ele estre tranzacţionarea activă. Aici vorbim de piaţa reglementată, de futures, derivate, care sunt necesare pentru protecţia portofoliului, sau pentru a lua poziţii de tip momentum. Pe titluri de stat am început să întrăm în ultima parte a anului trecut, cu randamente de 9%. La sfârşitul primului trimestru al acestui an, am reintrat pe acţiuni marcând un profit bun pentru titlurile de stat. Mare parte din portofoliu este pe companii unde Transilvania Investments are o poziţie dominantă, peste 50% din capitalul social”, a explicat Bogdan Ceuca, şef Departament Tranzacţionare, Transilvania Investments Alliance în timpul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

Ce a mai declarat Bogdan Ceuca:

 
Recent Aro Palace, un hotel din portofoliul nostru, din Braşov a încheiat un un acord cu Accor Group, lider global în domeniu. Această colaborare va dezvolta potenţialul noului hotel renovat complet care va fi redeschis sub numele de Mercure Brasov Center şi vom putea să aducem valoare adăugată investitorilor noştri pe acest activ aflat in proprietatea Aro Palace.
 
Un alt exemplu este la Turism Felix, am consolidat participarea ajungând la 93% din capitalul social. Avem o altă investiţie în valoare de 14 milioane de euro dată parţial spre utilizare, un proiect la ştrandul Venus din 1 Mai, judeţul Bihor.  Avem 7 bazine pentru adulţi, 5 bazine pentru copii, locuri de relaxare, restaurante.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO