ZF 24

Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost numit la conducerea Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie de stat

Bogdan Badea, fost secretar de stat în Ministerul...

Autor: Roxana Rosu

06.07.2017, 10:48 1199

Bogdan Nicolae Badea a fost numit ieri în funcţia de preşedinte al Directoratul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi cea mai mare companie aflată încă în portofoliul statului.

În acelaşi timp, au fost aleşi doi noi membri, Marian Bratu şi Mihai-Val Zdru.

Bogdan Nicolae Badea a fost anterior manager al Departamentului Management de Proiect în cadrul Directiei Investiţii în cadrul Hidroelectrica, iar Marian Bratu a condus Departamentul Mentenanţă, ambii având expertiză în activitatea de investiţii, producţie şi mentenanţă a societatii.

Bogdan-Nicolae Badea a fost secretar de stat în Ministerul Energiei în 2015 şi a fost în consiliul de administraţie al Rompetrol Rafinare. Anterior, Badea a fost director de dezvoltare în Electrica şi, în pa­ralel, membru al boardurilor Enel Energie şi Enel Ener­gie Mun­tenia în perioada august 2007 - februarie 2009, când Mi­nis­terul Economiei a fost condus de Varujan Vosganian şi Adriean Videanu. Ulterior, Badea a condus o firmă de con­sul­tanţă în implementarea proiectelor de energie rege­ne­rabilă. 

El a revenit la Ministerul Economiei în 2013, odată cu liberalul Varujan Vosganian, coordonând companiile de stat din industria minieră şi de apărare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO