ZF 24

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica: „Anul acesta a fost un an de referinţă în activitatea Hidroelectrica prin finalizarea procesului de listare, a fost un proiect vechi la care s-a muncit mult”

Conferinţa ZF Piaţa de Capital 2023

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica: „Anul acesta a fost...

Autor: Valeriu Dănilă

22.09.2023, 10:49 115

„Anul acesta a fost un an de referinţă în activitatea Hidroelectrica prin finalizarea procesului de listare, a fost un proiect vechi la care s-a muncit mult. De fiecare dată când Hidroelectrica a fost aproape de listare ceva s-a întâmplat, a venit pandemia, s-a schimbat legislaţia şi a trebuit să mai aşteptăm”, a arătat Bogdan Badea în cadrul conferinţei ZF Piaţa de Capital 2023.

Este o poveste de succes care încununează toată activitatea Hidroelectrica din ultima perioadă. Implementarea cu adevărat a guvernanţei corporative în societăţile de stat este crucială pentru ca aceste societăţi să-şi arate adevărat potenţialul.

Ce a mai declarat Bogdan Badea:

Avem deja în operare parcul eolian de la Crucea, primul M&A realizat de companie. Rezultatele operaţionale au fost peste aşteptări.

A fost o supriză pentru partenerii internaţionali interesul acordat de investitorii de retail pentru această companie, vorbim de peste 1 miliard de euro, bani pe care românii au vrut să-i investească în Hidroelectrica.

Am reuşit să aducem investitori care altfel nu ar fi participat în piaţa de capital din România. BVB începe să apară pe harta investitorilor mari.

În perioada 2002-2016 profitul net cumulat a fost de 3,765 miliarde de lei, dividende acordate de 2,767 miliarde de lei. În anul 2009 când se implementau măsuri de austeritate Hidroelectrica facea un profit net de 48 de milioane. Aceste exemple sunt foarte utile pentru a înţelege ce s-a întamplat în trecut şi pentru a nu mai repeta greşelile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO