ZF 24

BNR vede ieftiniri la creditele de consum in euro si stagnare la lei

27.07.2008, 19:45 16

Creditele noi de consum contractate in euro s-au ieftinit in ultimul an. Cele pentru locuinte s-au scumpit in medie cu numai jumatate de punct procentual fata de luna mai a anului trecut. Dobanzile aferente creditelor de consum in lei au revenit la nivelul din urma cu un an, in timp ce dobanzile la creditele pentru locuinte contractate in moneda nationala s-au scumpit cu doua puncte procentuale.

Asa arata dupa datele BNR imaginea evolutiei dobanzilor la creditele noi din luna mai 2007 si pana in mai 2008. Poate astfel s-ar explica noul varf de crestere inregistrat de creditul de retail in luna iunie.
Imaginea datelor statistice contrasteaza insa puternic cu perceptia creata pe piata mai ales din toamna trecuta, de cand criza financiara externa s-a acutizat, iar BNR a inceput procesul de majorare agresiva a ratei dobanzii la lei.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care este cea mai convenabila solutie de finantare si la ce nivel se ridica dobanda anuala efectiva la creditul de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO