ZF 24

BNR: Deteriorarea severă a poziţiei fiscale şi înrăutăţirea percepţiei de risc asupra economiei pot reamplifica presiunile asupra cursului

BNR: Deteriorarea severă a poziţiei fiscale şi...

Autor: Claudia Medrega

16.06.2020, 17:10 140

O înrăutăţire suplimentară a percepţiei asu­pra riscului asociat economiei şi pieţei finan­cia­re locale, antrenată de o potenţială deterio­rare mai severă a poziţiei fiscale şi a perspectivei acesteia, ar putea să reamplifice presiunile asupra ratei de schimb a leului, în viziunea BNR.

Cursul de schimb leu/euro şi-a atenuat fluc­tua­ţiile în ultima perioadă, sub influenţa relativei ame­liorări a sentimentului pieţei financiare inter­na­ţionale, dar şi pe fondul condiţiilor lichidităţii de pe piaţa monetară şi al di­fe­renţialului ratei dobânzii.

„Producerea de schim­bări la nivelul acestor parametri sau o înrăutăţire suplimentară a percepţiei asupra riscului asociat eco­no­miei şi pieţei finan­ciare lo­cale, antrenată de o po­ten­ţială deteriorare mai se­veră a poziţiei fiscale şi a perspectivei acesteia, ar fi de natură să ream­pli­fice presiunile asupra ratei de schimb a leului“, susţin membrii boardului BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO