ZF 24

Blue Air a inaugurat cursa Cluj-Napoca – Nisa, cu două zboruri pe săptămână

Blue Air a inaugurat cursa Cluj-Napoca – Nisa, cu două...

Autor: Vasile Magradean

10.04.2017, 13:30 103

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj transmis, luni, corespondentului MEDIAFAX, compania Blue Air oferă, de pe aeroportul clujean, zboruri spre nouă destinaţii, interne şi internaţionale.

„Aeroportul Internaţional <<Avram Iancu>> Cluj a inaugurat, luni, o nouă rută aeriană, Cluj-Napoca – Nisa, operată în premieră de compania aeriană Blue Air, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, în zilele de luni şi vineri. Noua rută va fi operată cu aeronave de tip Boeing B737-800 cu 189 locuri. De pe aeroportul clujean, Blue Air oferă zboruri spre 9 destinaţii, interne şi internaţionale, precum Bucureşti-Otopeni, Iaşi, Timişoara, Londra-Luton, Liverpool, Dublin, Birmingham, Larnaca şi Nisa, urmând ca în 3 iunie să se lanseze zboruri spre Hamburg, iar din 15 iunie spre Constanţa”, se arată în documentul citat.

Directorul general Blue Air, Gheorghe Răcaru, a menţionat, în comunicatul citat, că noul zbor va oferi călătorilor acces către o destinaţie atractivă de vacanţă, capitala Coastei de Azur fiind „un oraş viu şi plăcut, care oferă o vreme prielnică, fie de plajă, fie de vizitat”.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a înregistrat, în 2016, cel mai mare număr de pasageri din istorie – 1,8 milioane de pasageri, cu 394.667 mai mult decât în 2015 (+26,56%) - consolidându-şi, astfel, poziţia ca primul aeroport regional şi al doilea aeroport din ţară, după Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Pentru 2017, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj se estimează un trafic aerian cuprins între 2,7 - 3 milioane de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO