ZF 24

Bistrita: Fabrica de cherestea de la Susenii Bargaului, vanduta unor oameni de afaceri francezi

02.07.2007, 17:17 181

Fabrica de cherestea de la Susenii Bargaului (judetul Bistrita-Nasaud) a fost vanduta de fostii proprietari, Bisholding din Turcia, unor oameni de afaceri francezi, care au cumparat 90% din actiuni, si unui bistritean, detinatorul a 10% din capitalul social.
Omul de afaceri Petrica Moldovan, cel care a intermediat tranzactia intre cele doua parti si va fi administratorul fabricii cu 10% din actiuni, a declarat, astazi, ca investitorii din Turcia au inchis fabrica in urma cu doi ani fiindca principala lor piata de desfacere era in Irak, unde la un moment dat nu au mai putut vinde din cauza conflictelor din tara respectiva.
"Timp de doi ani, fabrica a fost inchisa, iar cei 150 de muncitori, toti din zona Vaii Bargaului, au fost trimisi acasa. Dupa ce vom incheia toate actele pentru infiintarea noii firme, vom reangaja oamenii si ne vom apuca de lucru", a declarat Moldovan.
Oamenii de afaceri francezi care au cumparat fabrica au activitati in constructii, in special in productia de sarpante si grinzi de lemn stratificat. Potrivit unor surse, ei ar fi platit pentru fabrica 1,7 milioane de euro. Fabrica va incepe sa functioneze in 1 septembrie 2007. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO