ZF 24

Bilanţul lui Alexandru Rafila: Suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie. Nivelul real de vaccinare în România este de 50%

Bilanţul lui Alexandru Rafila: Suntem aproape 10...

Autor: Gabriel Pecheanu

30.12.2021, 12:36 443

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că aproape 10 milioane de români au trecut prin infecţia Covid-19. El spune că în România nivelul real de vaccinare este de 50%.

„În România nivelul real de vaccinare este de 50%, pentru că populaţia rezidentă e în jur de 16 milioane de locuitori. Să nu uităm că a fost şi un număr mare de persoane care au trecut prin infecţie, mai ales în valul patru”, spune Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El precizează că, oficial, 1,8 milioane de persoane au trecut prin boală.

„Probabil că numărul lor este mult mai mare. Multiplicarea care este de obicei utilizată este cu cinci, deci probabil că suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie, plus persoane vaccinate. Unii au fost şi vaccinaţi, şi trecute prin boală”, conchide Rafila.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.805.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO