ZF 24

Bere Azuga a preluat pachetul majoritar la Perla Covasnei pentru 1,2 milioane euro

07.07.2008, 12:39 17

Producatorul Bere Azuga a devenit actionarul majoritar la Perla Covasnei, dupa ce a cumparat saptamana trecuta un pachet de 38% din actiuni de pe Rasdaq si a preluat aproape integral un actionar minoritar al firmei de apa minerala, valoarea totala a tranzactiilor ridicandu-se la 1,2 milioane euro.

Astfel, compania a finalizat la sfarsitul saptamanii trecute achizitia a 95% din partile sociale ale firmei Mixt-Elis, care detine 12,56% din actiunile Perla Covasnei, tranzactia ridicandu-se la 95.000 de euro.

Totodata, in perioada 3-4 iulie, producatorul de bere a cumparat de pe piata Rasdaq actiuni Perla Covasnei pentru 2,14 lei pe titlu, pretul total fiind de 1,1 milioane de euro.

In urma acestor achizitii, Bere Azuga a ajuns la o participatie de 50,64% din capitalul imbuteliatorului de apa minerala din Sfantu Gheorghe.

Firma a anuntat saptamana trecuta ca va incepe din luna iulie sa imbutelieze apa plata la unitatea de productie de la Azuga. Producatorul a investit un milion de euro pentru lansarea pe piata a apei plate si, in functie de vanzari, ar putea aloca inca 3-5 milioane de euro in urmatorii ani pentru extinderea capacitatii de imbuteliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO