ZF 24

BERD: Ne gândim să investim în Electrica

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Petrescu, Roxana Pricop

06.06.2014, 18:05 762

Banca Europeană pentru Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (BERD) ia în calcul participarea la oferta publică de acţiuni derulată de grupul de distribuţie Electrica, estimat a fi cel mai mare proces de listare pe care România l-a făcut până acum. Statul se aşteaptă să strângă circa 400 de milioane de euro de la investitori prin vânzarea a 51% din acţiunile Electrica.

„Ne gândim să investim în Electrica. Deocamdată nu avem o decizie concretă în acest sens. Am investit şi în Transgaz şi Transelectrica şi ne gândim şi la alte in­vestiţii“, a declarat Louis Borgo, senior ban­ker în cadrul departa­mentului de energie din cadrul BERD, prezent la Bu­charest Forum Energy 2014, eveniment or­ganizat de Institutul As­pen România.

WikiZF: Profilul companiei Electrica

BERD a participat şi la oferta Romgaz deru­lată în toamna anului trecut şi a cumpărat 1,9% din com­panie pentru 50 de milioane de euro.

Oficialii guvernului alături de brokerii din consorţii poartă discuţii cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dez­vol­tare (BERD), cel mai mare investitor institu­ţional străin din Ro­mânia, pentru a subscrie la oferta Electrica, po­trivit unor surse din piaţă. Întrebat dacă poartă discuţii cu BERD pentru atragerea băncii în acţio­nariat, Gabriel Dumi­traşcu, responsabil de oferta Electrica din par­tea statului, a răspuns pentru ZF că „purtăm discuţii cu mai multe instituţii financiare interna­ţionale“.

Sindicatul de brokeri care inter­mediază oferta Electrica este format din Citigroup, BRDRaiffeisen Bank, Société Générale şi Swiss Capital. Brokerii sunt responsabili de atragerea unei cereri de până un miliard de dolari de la investitorii locali şi străini astfel încât privatizarea să se fac la un preţ bun, iar odată compania listată, cotaţia acţiunii să crească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO