ZF 24

Beijingul refuză orice investigaţie internaţională referitoare la originea virusului: China spune că „nu e timp de pierdut”

Beijingul refuză orice investigaţie internaţională...

Autor: Mihai Draghici

06.05.2020, 15:26 113

China va refuza o investigaţie internaţională privind originea coronavirusului atât timp cât continuă pandemia şi acuzaţiile Statelor Unite, afirmă ambasadorul chinez la Naţiunile Unite, Chen Xu.

"Prioritatea este să ne concentrăm pe lupta împotriva pandemiei până la victoria finală", a declarat Chen Xu, citat de cotidianul Le Figaro.

Referindu-se la acuzaţiile Washingtonului referitoare la posibila răspândire a coronavirusului dintr-un institut de cercetări din Wuhan, ambasadorul Chinei a precizat: "Nu putem tolera ca acest virus politic să se propage liber în timp ce eforturile trebuie să se îndrepte spre combaterea adevăratului virus. În principiu, noi nu suntem alergici la anchete ori evaluări, întrucât ne-ar permite să ne pregătim de viitoare urgenţe medicale, dar nu avem timp de pierdut, trebuie să salvăm vieţi".

Chen Xu a apreciat că acuzaţiile Washingtonului la adresa Beijingului ar rolul de a "încerca să deturneze atenţia de la propriile responsabilităţi". "Dacă preşedintele Donald Trump sau secretarul de Stat Mike Pompeo au dovezi, să le prezinte întregii lumi, nu să arate cu degetul. Oamenii de ştiinţă trebuie să răspundă la aceste întrebări", a subliniat diplomatul chinez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO