ZF 24

Bechtel: Vom reduce activitatea la Autostrada Transilvania si vom face o concediere colectiva

Bechtel: Vom reduce activitatea la Autostrada Transilvania si vom face o concediere colectiva
03.02.2010, 15:10 33

Compania americana Bechtel, care construieste AutostradaTransilvania, afirma ca in prezent exista obligatii financiareimportante catre Proiectul Autostrada Transilvania care nu au fostonorate si nu a primit informatii de la Ministerul Transporturilorprivind fondurile disponibile pentru 2010 la acest proiect.Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a afirmatrecent ca are datorii de 674 mil. lei catre Bechtel.

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale nu ne-aputut oferi informatii despre fondurile disponibile in 2010 pentruplata lucrarilor ce vor fi executate in acest an. Din pacate, lipsaplatii ne afecteaza inevitabil fluxul de lichiditati si capacitateade a planifica corect lucrarile viitoare. Pe de alta parte, CNADNRintampina si alte dificultati, cum ar fi asigurarea accesului libersi fara obstacole la suprafete de teren cu o intindereconsiderabila, situate una in continuarea celeilate in vedereaefectuarii lucrarilor de constructie", afirma reprezentantiiBechtel.

Ei afirma ca volumul de lucru este insuficient pentru numarulactual de angajati ai proiectului si suntem siliti sa luam inconsiderare o posibila concediere colectiva.

"Regretam ca trebuie sa luam in considerare o asemenea masura.Vom continua consultarile cu sindicatele si vom cauta solutiipentru a micsora pe cat posibil numarul pozitiilor ce vor fireduse", a declarat Michael Swinford, directorul proiectuluiAutostrada Transilvania.

In eventualitatea unei concedieri colective, angajatii vorbeneficia de o plata compensatorie reprezentand echivalentul a douasalarii de baza lunare. Procesul va dura cateva luni si va incetadaca situatia se va schimba intr-un mod favorabil. Potrivitultimelor informatii, la Autostrada Transilvania lucreazaaproximativ 2.300 de angajati Bechtel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO