ZF 24

Baytree Capital: Vom respecta dreptul de preemtiune al statului roman pentru Castelul Bran

01.07.2007, 14:50 25

Firma americana de investitii private Baytree Capital Associates, care a fost aleasa de familia Habsburg pentru a gasi un cumparator pentru Castelul Bran, spune ca va respecta dreptul de preemtiune al statului roman.
"Vom respecta cu strictete acest drept, iar arhiducele Dominic a avut grija ca acest aspect sa fie foarte clar in intelegerea noastra", a declarat Michael Gardner, presedintele Baytree.
"Asta inseamna ca, in momentul in care vom identifica potentialul cumparator care va oferi cel mai bun pret si va folosi proprietatea intr-un mod acceptabil, Ministerului Culturii din Romania trebuie sa i se dea dreptul sa achizitioneze castelul in aceleasi conditii. Categoric, vom respecta acest drept", a adaugat el.
Presedintele Baytree Capital crede ca firma care va achizitiona castelul va fi din Europa, pentru ca "zona este mai bine inteleasa de catre europeni, iar cresterea turismului ce se va inregistra, probabil, in Romania se va datora mai degraba europenilor".
Potrivit lui Gardner, Castelul Bran nu este oferit spre vanzare la un pret anume, si asta pentru ca identitatea si planurile cumparatorului vor avea un cuvant greu de spus. "Estimez ca va fi vorba de o suma cu noua cifre, aflata la limita inferioara (in euro)", a mai declarat presedintele firmei de investitii private.
In prezent, familia Habsburg ar accepta un cumparator care vrea sa construiasca o statiune in apropierea castelului, dar nu ar agrea un ofertant care urmareste transformarea proprietatii intr-un fel de parc tematic, cu o denumire de tipul Vampire Land, a informat Reuters, citand firma Baytree Capital. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO