ZF 24

Bayern a batut Inter in Champions League - la venituri. Inter obtine 9 milioane de euro pentru castigarea Cupei

Bayern a batut Inter in Champions League - la venituri
23.05.2010, 15:38 26

Desi Bayern Munchen a fost invinsa de Internazionale Milano inChampions League, cu un scor de 2-0, echipa germana se poate laudacu venituri cu 100 de milioane de euro mai mari decat oponentiitalieni.

Astfel, desi echipa germana a fost depasita la scor de italieniide la Inter Milano, Bayern a iesit invingatoare in privintarezultatelor financiare, venitul anual al clubului de fotbalridicandu-se la 289,5 milioane euro, conform unei analize a firmeiSPORT+MARKT, citata de CNN. Spre deosebire de echipa din Munchen,clubul de fotbal italian a inregistrat un venit anual de 196,5milioane dolari.

Avantajul inregistrat de Bayern deriva din veniturile aditionaleobtinute din marketing si publicitte, in procent de 54% din venitultotal, de 160 milioane euro.

Clubul Inter Milano insa ramane dependent in mare masura dedrepturile de difuzare, acesta obtinand 115,7 milioane euro - 60% -din oferirea acestor drepturi. In prezent, Bayern obtine prinvanzarea drepturilor de difuzare doar 69,6 milioane euro pe an.

De asemenea, germanii au depasit Inter si la vanzarile debilete, chiar daca stadionul acestora este cu 10.000 de locuri maimic decat stadionul San Siro, din Milan.

Bayern a reusit mereu sa vanda toate biletele pentru meciuriledesfasurate pe stadionul Allianz Arena, a carui capacitate totalase ridica la 69.000 de locuri, reusind sa obtina peste 60 milioanede euro pe an.

Vechiul Stadio Giuseppe Meazza, renovat ultima data pentru CupaMondiala din 1990, are peste 80.000 de locuri, dar in campionatulde Serie A din acest an s-au vandut in medie doar 55.000 de biletepe meci, aducand in cuferele echipei mai putin de 30 milioane deeuro anual.

Prin ajungerea in finala, ambele cluburi au obtinut 22,5milioane de euro, Inter Milano obtinand de asemenea 9 milioane deeuro pentru castigarea Champions League.

Conform ultimului top al celor mai bogate cluburi de fotbal,realizat de revista Forbes, Bayern s-a situat pe locul cinci, dupaManchester United, Real Madrid, Arsenal si Barcelona. Inter s-aaflat pe locul 10 in lista.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO