ZF 24

Basescu: Oleoductul Constanta-Trieste poate fi cea mai directa si sigura ruta pentru petrolul caspic

23.01.2008, 17:32 11

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca proiectul Nabucco este unul de importanta strategica pentru Romania si UE in zona Marii Negre si ca oleoductul Constanta-Trieste poate constitui cea mai directa, eficienta si sigura ruta de transport a petrolului caspic spre spatiul european, informeaza Mediafax.

El a precizat, in discursul rostit in fata corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, ca incercarea de a diversifica sursele si traseele de aprovizionare ale tarii noastre si Europei cu hidrocarburi si efortul constant de a dezvolta surse alternative de energie s-au concretizat in initiative public-private de anvergura, a caror derulare Romania isi propune sa o sustina in mod hotarat si in acest an.

"Proiectul Nabucco este, astfel, unul dintre proiectele de importanta strategica pentru Romania si Uniunea Europeana in zona Marii Negre ca zona de tranzit al hidrocarburilor dinspre Asia Centrala si regiunea Marii Caspice. In mod similar, oleoductul Constanta-Trieste poate constitui cea mai directa, eficienta si sigura ruta de transport a petrolului caspic spre spatiul european. Speram ca noua politica a Uniunii Europene fata de Asia Centrala sa ofere o abordare mai coerenta a acestei regiuni strategice. Romania va contribui la urmarirea obiectivelor acestei politici inclusiv prin intermediul relatiilor noastre cu doi parteneri strategici din punct de vedere energetic, Azerbaidjan si Kazahstan", a spus Basescu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO