ZF 24

Basescu, despre cum se face turism fara autostrazi: E un cliseu, 70% din turism se face cu avionul

17.09.2009, 16:38 268

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, intrebatcum pot veni turittii straini in Romania daca nu exista autostrazisi drumuri bune, ca intrebarea se refera la "o realitate, dartransformata in cliseu", in conditiile in care "70% din turism seface cu avionul", scrie Mediafax.

Basescu i-a criticat, fara a da nume, pe cei care apar latelevizor si spun ca le este rusine de faptul ca traiesc in aceastatara. El a spus ca imaginea Romaniei trebuie schimbata, inclusivpentru cei care fac astfel de afirmatii. Presedintele a spus caacesta schimbare se poate face inclusiv prin prezentareaobiceiurilor nationale, a costumelor populare si a traditiilorromanesti, care, in opnia lui Traian Basescu sunt foarte frumoasesi trebuie cunoscute de toti romanii si de turistii straini.

Moderatorul a intrebat cum pot insa veni in Romania turistiistraini, pentru a cunoaste traditiile, in conditiile in care nuexista autostrazi si drumuri bune. Basescu a raspuns ca intrebareacontine un cliseu, iar moderatorul a spus ca, totusi, este vorbadespre o realitate incontestabila. Presedintele a precizat ca este"o realitate, transformata in cliseu". El a adaugat ca "70% dinturism se face cu avionul", precizand ca este vorba despre situatiiin care grupuri de turisti sunt transportati cu avionul, apoiimbarcati in autocare si dusi catre diverse destinatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO