ZF 24

Basescu: Daca nu iesim din criza si traim din imprumuturi, vom ajunge ca in tarile "mai la sud"

Basescu: Daca nu iesim din criza si traim din imprumuturi, vom ajunge ca in tarile "mai la sud"
20.04.2010, 14:43 20

Presedintele Traian Basescu le-a spus membrilor Guvernului indeschiderea discutiilor de la Cotroceni ca doreste sa afle inprimul rind ce face Executivul pentru accelerarea procesului deiesire din criza si sa discute despre capacitatea statului de a numai trai din imprumuturi. "Vedem ce se intampla in astfel desituatii putin mai la sud", le-a spus presedintele ministrilor,facind referire la situatia dezastruoasa a Greciei.

Seful statului le-a mai cerut ministrilor sa-i spuna care estestrategia pentru reducerea cheltuielilor publice, in administratiacentrala si locala, reducerea cheltuielilor sociale, despreaccerarea fondurilor europene, revizuirea constitutiei sidescentralizare. "In ultima vreme au mai fost evolutii si in ceeace priveste Agentia Nationala de Integritate, care a fostdesfiintata de Curtea Constitutionala a Romaniei, spre mareaveselie a unora si spre marele deserviciu al Romaniei si as dori sastiu ce se va face in acest sens", a mai spus presedintele.

La reuniunea de la Cotroceni a presedintelui cu Guvernul participatoti membrii Guvernului, toti consilierii prezidentiali. MinistrulFinantelor Sebastian Vladescu a venit insotit de GheorgheGherghina, secretarul de stat responsabil cu bugetul de stat, siBogdan Dragoi, secretarul de stat responsabil cu tratateleinternationale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO