ZF 24

Barclays ar putea primi sprijinul unor rivali la preluarea ABN

19.04.2007, 13:57 15

Barclays ar putea obtine sprijinul unor banci rivale pentru preluarea ABN Amro, daca va accepta vanzarea unor active ale grupului financiar olandez, potrivit publicatiei Wall Street Journal, citata de Reuters.
ABN Amro si banca britanica Barclays au prelungit pana vineri negocierile exclusive de fuziune si ar putea anunta un acord la inceputul saptamanii viitoare, posibil luni, au declarat surse apropiate situatiei.
Astfel, un acord in vederea fuziunii ar putea fi convenit inainte ca reprezentantii ABN Amro sa se intalneasca cu cei ai Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander si ai fondului de investitii Fortis, care si-au anuntat intentia de a lansa o oferta de preluare.
Wall Street Journal a relatat, astazi, ca banca spaniola BBVA, Bank of America si BNP Paribas ar fi interesate sa cumpere active ale ABN Amro, daca Barclays este dispusa sa vanda.
Analistii considera ca vanzarea unor active ale ABN Amro ar permite Barclays sa ofere un pret mai ridicat pentru banca olandeza.
Bancile mentionate nu au ajuns la un acord in acest sens, dar sunt in contact cu membrii conducerii Barclays si sunt interesate de active ABN Amro precum banca americana LaSalle. Reprezentantii Barclays au refuzat sa comenteze.
Preluarea ABN Amro, evaluata la peste 68 de miliarde de euro, ar fi cea mai mare tranzactie de acest tip din istorie. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO