ZF 24

Barack Obama le declara razboi piratilor somalezi

Barack Obama le declara razboi piratilor somalezi
13.04.2009, 10:03 51

Presedintele american Barack Obama a declarat ieri ca este hotarat sa puna capat pirateriei din Oceanul Indian, desfasurata de somalezi, scrie AFP. Obama a facut declaratia la scurt timp dupa salvarea capitanului american Richard Phillips, rapit de piratii somalezi, saptamana trecuta.

“Suntem in continuare hotarati sa punem capat dezvoltarii pirateriei in aceasta regiune”, a declarat Obama.

Nava Maersk Alabama, avand la bord 20 de marinari americani, a fost atacata miercurea trecuta la aproximativ 500 de kilometri sud-est de portul somalez Eyl. Echipajul a reusit sa preia controlul asupra navei, dar capitanul Richard Phillips a ramas in continuare ostatic.

De cealalta parte, piratii somalezi au promis autoritatilor americane ca va exista o riposta, pentru cei trei oameni ucisi de lunetistii americani. "Data viitoare, America va fi cea care va tine doliu si va plange", a spus unul dintre pirati.

Richard Phillips, tinut ostatic inca de miercurea trecuta de catre piratii somalezi, a fost eliberat la sfarsitul saptamanii, insa in timpul actiunii de salvare, trei pirati somalezi care au participat la schimb au fost ucisi de lunetistii americani.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO