ZF 24

Bank of America a fost impinsa de la spate de guvernul SUA sa preia Merrill Lynch

23.04.2009, 21:38 19

Kenneth D. Lewis, CEO-ul Bank of America, nu a dezvaluit actionarilor pierderile mari inregistrate de Merrill Lynch deoarece a fost presat de oficialii guvernului american sa incheie cat mai repede preluarea, a declarat Procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, citat de Bloomberg.

Henry Paulson, care in decembrie era secretarul Trezoreriei americane, ar fi amenintat consiliul de conducere si directorii bancii cu demiteri, daca acestia nu s-ar fi conformat. De asemenea, lui Lewis i s-ar fi spus sa nu faca publice opiniile sale negative in legatura cu preluarea Merrill.

Lewis si consiliul de adminitratie al bancii sunt in aceste zile tinta atacurilor oficialilor guvernamentali pentru faptul ca nu au spus actionarilor ca pierderile Merrill inregistrate in trimestrul patru al anului 2008 s-ar fi ridicat la 15,8 miliarde dolari, inainte de a vota pentru preluarea firmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO