ZF 24

Banca centrala a Ungariei mentine dobanda de referinta la 8%

26.03.2007, 16:42 19

Banca nationala a Ungariei (NBH) a decis, luni, sa mentina dobanda de politica monetara la 8%, pentru a cincea luna consecutiv, in concordanta cu asteptarile pietelor, transmite Reuters.

Un numar de 23 de analisti intervievati de Reuters saptamana trecuta anticipau, in unanimitate, ca NBH nu va efectua modificari ale dobanzii.

Pe de alta parte, noul guvernator al institutiei, Andras Simor, a prezidat astazi, pentru prima data, o intrunire de politica monetara.

Viitorul vice-guvernator al NBH, Ferenc Karvalits, care va prelua functia in luna aprilie, a declarat ca institutia nu trebuie sa reactioneze la aprecierea forintului, care a urcat cu peste 2% comparativ cu paritatea inregistrata la intrunirea de politica monetara din luna februarie.

Obiectivul de inflatie pe termen mediu, privind o crestere a preturilor de 3% in 2008, poate fi atins in conditiile mentinerii bandei actuale de variatie a forintului in raport cu euro, apreciaza Karvalits.

Forintul a fost cotat la 246,8 unitati/euro, la 12:02 GMT, la acelasi nivel consemnat inainte de intalnirea oficialilor NBH. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO