ZF 24

Banca centrala a Olandei: Presiunile inflationiste globale raman un motiv de ingrijorare

15.04.2007, 15:04 21

Presiunile inflationiste au scazut, la nivel global, dar reprezinta in continuare un motiv de ingrijorare, a declarat presedintele bancii centrale olandeze, Nout Wellink, intr-un comunicat transmis principalului comitet al Fondului Monetar International, citat de Reuters.

"Perspectivele globale sunt favorabile, dar nu sunt lipsite de riscuri. Presiunile inflationiste s-au diminuat, dar raman un motiv de ingrijorare, intrucat gradul de utilizare al capacitatilor de productie a crescut peste nivelul inregistrat in ciclul anterior de dezvoltare economica, in 2000", a afirmat Wellink, intr-un comunicat transmis Comitetului International Financiar si Monetar.

Afirmatiile au fost realizate in numele unui grup de state, in conditiile in care Olanda reprezinta Romania, Armenia, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Ciprul, Georgia, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegrul si Ucraina, in conducerea FMI.

Conditiile de pe piata muncii din SUA si Europa ar putea conduce la presiuni asupra salariilor, iar cotatia petrolului reprezinta un alt risc inflationist. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO