ZF 24

Banca Carpatica refinanţează un parc solar al Tinmar cu 7 milioane de euro

Augustin Oancea

Augustin Oancea

Autor: Radu Bostan

19.03.2014, 00:00 472
Tinmar-Ind, cel mai mare furnizor privat de energie după cota din piaţa concurenţială, a obţinut o refinanţare în valoare de 7 milioane de euro de la Banca Comercială Carpatica (BCC) pentru un parc fotovoltaic cu puterea de 8,5 MW. Proiectul a fost construit anul trecut prin credit furnizor, investiţia fiind suportată de contractorul general al proiectului, compania chineză ETSolar, care a furnizat şi modulele solare. Parcul de 8,5 MW face parte dintr-un proiect mai mare, de 18,5 MW, care se întinde pe 40 de hectare de teren în comuna Bucşani, judeţul Giurgiu.
 
„În continuare suntem interesaţi de dezvoltarea de noi capacităţi de producţie de energie pentru asigurarea unui mix energetic cât mai diversificat care să le asigure clienţilor noştri o predictabilitate cât mai ridicată faţă de fluctuaţiile de preţ al energiei electrice pe termen scurt, mediu sau lung“, a spus Adrian Pavelescu, directorul departamentului de energie regenerabilă din grupul Tinmar. El a subliniat însă că noi investiţii în energia verde sunt excluse, după ce modificările aduse schemei de sprijin au redus rentabilitatea acestor proiecte. Compania deţine un portofoliu de 50 MW de parcuri fotovoltaice, dezvoltat prin investiţii de circa 80 milioane de euro. Furnizorul alimentează cu energie 350 de consumatori finali, printre care şi uzinele Dacia şi combinatele din grupul InterAgro. Tinmar-Ind, deţinută de omul de afaceri Augustin Oancea, are în jur de 60 de angajaţi şi a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 350 milioane de euro. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO