ZF 24

Bacalaureat de ieri şi azi. Ce rezultate au avut liceenii din clasa politică, de la Ion Iliescu la Traian Igaş

Bacalaureat de ieri şi azi. Ce rezultate au avut liceenii din clasa politică, de la Ion Iliescu la Traian Igaş

Fie că au teminat liceul cu ani buni în urmă, fie că au ieşit depe băncile şcolii mai târziu, politicienilor le-a rămas în mintepunctajul obţinut la examenul de maturitate, dar mai puţinsubiectele, informează Gândul.

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi liderul PRM, europarlamentarulCorneliu Vadim Tudor, au oferit pentru gândul o rezolvare personalăa unuia dintre subiectele probei de limba română de la BAC - oafirmaţie a lui Nichita Stănescu.

Ion Iliescu: "Tema dominantă la istorie a fost semnificaţia anului1821 şi rolul lui Tudor Vladimirescu"

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost şeful promoţiei din 1949, cânda absolvit liceul Sfântul Sava din Bucureşti, şi îşi aminteşte căBacalaureatul "era un proces complex, nu ca în ziua de azi",probele fiind şi scrise, şi orale. "Nu era un examen unic la nivelnaţional. Erau foarte puţine licee, le ştiai pe degetele de lamână, iar la nivelul fiecăruia erau comisii de bacalaureatîmpărţite pe dicipline şi conduse de directorul liceuluirespectiv", a declarat Ion Iliescu pentru gândul.

"La română am luat 10, nu mai ţin minte ce subiect a fost. Lamatematică şi la fizică am stat mai prost", a declarat pentrugândul preşedintele PSD Victor Ponta. Nici liderul PNL CrinAntonescu nu stă mai bine la capitolul memorie când vine vorba desubiecte, dar de un lucru este sigur: "Am luat 10". Colegul săuVarujan Vosganian, fost ministru al Finanţelor, ştie exact ce i-apicat: "Arghezi şi am luat 10". Cu precizarea "eu întotdeauna amavut note mari şi am fost premiant".

Chiar dacă a dat BAC-ul la 24 de ani, ministrul de InterneTraian Igaş spune că nu i s-au părut grele subiectele la română,probă la care a obţinut 8,50. "Am avut Scrisoarea a III-a. Nu mis-a părut greu", a declarat el pentru gândul. Întrebat dacă îiplăcea Eminescu, Igaş a răspuns încurcat: "Asta mi-a căzut!".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO