ZF 24

BA admite ca a incalcat legislatia privind fixarea preturilor

18.05.2007, 18:32 15

British Airways (BA), a treia mare companie europeana de transport aerian, a admis incalcarea reglementarilor privind fixarea preturilor si a constitut un provizion de 350 milioane de lire sterline (692 milioane de dolari) pentru a plati amenzile potentiale, transmite Reuters.
Actiunile BA s-au depreciat astazi cu 3,7%, pana la 11:57 GMT, in conditiile in care valoarea provizionul constituit depaseste jumatate din profitul anual al companiei, iar castigul operational a scazut cu 13% in anul financiar incheiat la 31 martie, la 602 milioane de lire.
Impunerea de noi taxe, protestele angajatilor si aplicarea unor masuri de securitate mai stricte au avut un impact negativ asupra evolutiei numarului de pasageri ai BA.
BA a admis astazi, in comunicatul care prezinta rezultatele financiare anuale, ca angajatii au incalcat legislatia referitoare la suprataxele pentru combustibili, respectiv majorari ale preturilor biletelor efectuate in cazul majorarii preturilor carburantilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO