Caută doar în titlu
ZF 24

Avocatul Ion Nestor, NNDKP: Criza actuală e unică pentru că, spre deosebire de toate celelalte care au pornit dinspre economie către populaţie, aceasta e prima în care oamenii au părăsit economia

ZF 15 minute cu un antreprenor

Avocatul Ion Nestor a pornit la drum în antreprenoriat în 1990, alături de soţia sa Manuela Nes­tor, împreună cu care a cofondat casa de avocatură NNDKP, una dintre cele mai importante din piaţă până astăzi. El vorbeşte acum despre criza generată de pandemia de COVID-19 şi afir­mă că economia va avea nevoie de mult timp pentru a-şi reveni dat fiind că este o situaţie uni­că în istorie, astfel că lipsesc învăţămintele trecutului care ar fi putut fi aplicate pentru a grăbi şi facilita o recuperare.

„Criza actuală nu se compară cu nimic din ce am trăit pâ­nă acum. Am trecut (în ca­riera de antreprenor - n.red.) prin mai multe eta­pe şi momente dificile pentru economie, dar ce se întâmplă acum e cu totul diferit şi sper să nu mai trăim niciodată aşa ceva. Dif­erenţa majoră faţă de toate celelalte crize, de-a lungul timpului, e direcţia din care s-a năs­cut şi s-a propagat criza. Până acum dire­c­ţia a fost mereu dinspre economie către oa­meni.“

Astfel, orice criză a pornit mereu de la anumite sectoare de activitate, cum ar fi sectorul imobiliar care s-a prăbuşit. La un moment dat s-au creat nişte exagerări în sectorul financiar, aceasta fiind situaţia de acum mai bine de un deceniu. „Modalitatea în care s-au născut crizele anterioare a fost aceasta: unu sau mai multe sectoare din economia mondială sau a anumitor ţări s-au îmbolnăvit. Acea boală s-a propagat. În cazul acestei pandemii, eco­nomia a fost părăsită de oameni. Oa­menii au decis - nu de bunăvoie - să abandoneze eco­nomia.“ Efectul, spune Ion Nestor, este de­vas­tator pentru că abandonarea eco­no­miei de către oameni produce un efect de 100%. Pro­funzimea şi amploarea acestui abandon sunt to­tale.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.