ZF 24

Aveţi grija domnilor, măcar atâta cât să nu se supere doamnele că rămân fără serviciu! Că atunci să vezi democraţie pe băţ!

Aveţi grija domnilor, măcar atâta cât să nu se...
17.01.2014, 14:10 1940

Sunt pe aici pe la noi unii – hai să zicem nişte domni -  profund nemulţumiţi. Le pute aia, ailaltă, dacă le-ar sta în putinţă ar da cu Europa de pământ - aşa sunt ei cu inima preaplină de dragul pământului străbun.

Democraţia altora e varză, justiţia de aici e total băsistă, toţi cei care nu judecă precum gândesc şi belesc ei sunt “băsişti” ( adică ceva de dispreţuit, ceva foarte grav) . Când DNA îi pune unuia mâna pe umăr, ăla urlă că e “tratat ca un animal”, ceea ce  nu înseamnă deloc că el însuşi ar trata animalele foarte prost.

Mă uitam deunăzi la domnul Crin Antonescu, la televizor. Aia nu, aia nu, grav totul, ţara în ghips, în afară Adina Vălean, soţia domnului, europarlamentar la buletin: “Nu că vreau să o laud – dar a făcut cutare şi cutare  la Parlamentul European. Şi nimeni nu vede asta…”

Iubirea domnului Antonescu pentru nevasta lui, doamna Vălean, e încântătoare, tulburătoare.

E bine să ai un soţ care, cu puţin noroc, va ajunge şi preşedintele  României. El va apăra România din interior, iar ea din exterior!

Doamna Vălean (Antonescu) va merge din nou în următorii ani cu doamna Ponta (Daciana)  la braţ pe acelaşi avion la Parlamentul European, cum o fac deja de cinci ani. Pentru că vor fi amâdouă în fruntea listelor europarlamentare, fără discuţie.

Aşa le-au promis cei doi domni din fruntea politicii, acesta este cadoul lor pentru doamnele lor care jubilează: “Ce deştepte suntem noi, fetelor, de ne tot alege lumea europarlamentare!”

Nu că alţii ar fi mai breji. Eba – Elena Băsescu cum ar veni - vrea şi ea încă un mandat în “European Parliament” şi nu poţi exclude deloc ca doamnele Antonescu şi Ponta să-i dea şi ei nişte mălai sau măcar nişte urluială – ia şi tu fată nişte voturi de la noi, ca noi avem destule! Că la 70% încredere populară ne putem alege pentru 100 de ani nu pentru 5, dar nu vrem că noi suntem democrate!

Şi, dacă nu o fi aşa, ce dacă? Lasă că-mi face mie tăticu partid mă aleg în EP domnii M.R. Ungureanu, A. Papahagi, iar distinsul politolog Cristian P. mă adoră şi-mi îmbrăţişează doctrina, mi-o şlefuieşte!

Pâna la urma nu-i rau. Dorinţa doamnelor de a fi socotite aristocrate a corijat mult, în istorie, din comportamentele de cămătar ale soţilor lor.

Iarbă să fie că vaci găsim.

Este dezarmant şi copleşitor de trist. Dar asta e, deocamdată. Forma a ajuns să salveze fondul. Dacă nu o fi fost mereu aşa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO