ZF 24

Avertismentul meteorologilor: cum va fi vremea în următoarele zile

Avertismentul meteorologilor: cum va fi vremea în...

Autor: Petru Mazilu

16.09.2021, 10:14 72

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că urmează două zile cu instabilitate atmosferică temporar accentuată şi intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale ţării. Informarea meteorologică va intra în vigoare joi seara.

Informarea va fi valabilă de joi, la ora 19.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

În acest interval, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi în zonele de munte vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe alocuri, 30...40 l/mp, îndeosebi la munte.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

Astfel de fenomene se vor semnala începând din după-amiaza zilei de vineri pe arii restrânse şi în restul teritoriului, precizează reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO