ZF 24

Avertismentul lui Alexandru Rafila: E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară

Avertismentul lui Alexandru Rafila:  E posibil ca zilele,...

Autor: Cosmin Pirv

07.01.2022, 12:00 13034

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat vineri că e posibil ca în zilele sau săptămânile următoare tulpina Omicron să ajungă la transmitere comunitară în România.

Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a prezentat vineri o evoluţie a cazurilor cu varianta Omicron înregistrate în România.

Confom acestuia, primele cazuri au început să apară la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, iar apoi au crescut rapid.

„Noi am secvenţiat aproape 200 de tulpini. (...) 30% au fost cazuri din import şi puţin peste 20% au fost cazuri fără legătură epidemiologică de călătorie şi cu caz confirmat, restul au fost cu legătură epidemiologică. Asta ce ne demonstrează, că începe să fie transmitere comunitară. În România, deocamdată e o transmitere sporadică, dar e foarte posibil ca în zilele, săptămânile urrmătoare să asistăm la o transmitere comunitară susţinută cu această nouă tulpină”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că în România încă există îmbolnăviri cu tulpina Delta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO