ZF 24

AVAS vinde pachetul majoritar al Master Bucuresti, pentru 22,77 mil. lei

19.02.2008, 12:28 15

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a semnat contractul de privatizare a institutului de cercetare Master Bucuresti cu Asociatia Programul Actiunilor Salariatilor din Master (PAS) si firma Radacini, pentru 22,77 milioane lei (6,3 milioane euro), a anuntat Autoritatea, citata de Mediafax.

Ofertantul s-a angajat sa realizeze, in termen de doi ani de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor, investitii de dezvoltare in valoare de 2,57 milioane de dolari, investitii de mediu de 5.800 dolari, in termen de sase luni, si o infuzie de capital de lucru de 700.000 de dolari, in termen de trei luni.

Cumparatorul si-a asumat si mentinerea celor 93 de persoane angajate in societate.

Master Bucuresti este un institut de cercetare cu activitate in domeniul motoarelor termice cu piston. Totodata, este unic producator pentru grupuri propulsie navala speciala, iar principalele activitati ale societatii (cu pondere peste 15% din venitul total) sunt cercetarea si cercetarea aplicativa, precum si mecanica generala.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO