ZF 24

AVAS: Actionarul majoritar al Electroputere a depus in termen documentele privind infuzia de capital

24.06.2008, 18:26 24

Compania saudita Al-Arrab, actionarul majoritar al Electroputere Craiova, a depus in termen la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) documentele doveditoare privind realizarea unei infuzii de capital de lucru de 37 milioane euro, obligatie asumata prin contractul de privatizare.

"Noul proprietar al Electroputere a depus la AVAS prin intermediul Casei de avocatura Bostina & Asociatii, documentele doveditoare privind varsarea capitalului de lucru in suma de 37 milioane de euro pentru care s-a angajat prin contractul de privatizare. In prezent, AVAS analizeaza documentele ce au fost depuse pana la termenul legal, respectiv 24 iunie. Rezultatele analizei vor fi facute publice de indata ce aceasta va fi finalizata", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Al-Arrab a preluat la finele anului trecut 62,82% din capitalul social al Electroputere, printr-o tranzactie de peste 120 de milioane de euro, de la AVAS. Compania, care a achitat circa 2,3 milioane de euro pentru pachetul de actiuni, si-a luat angajamentul ca in termen de sase luni de la transferul dreptului de proprietate, termen care a expirat la 18 mai, sa realizeze o infuzie de capital de lucru de 37 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO