ZF 24

Autoritatile americane investigheaza grupul indian Ranbaxy pentru potentiale date falsificate

14.07.2008, 11:27 15

Autoritatile din SUA investigheaza divizia americana a producatorului indian de medicamente Ranbaxy pentru presupusa distrugere a unor registre pe care trebuia sa le pastreze, falsificarea unor date si realizarea unor produse neconforme cu standardele de calitate, informeaza Bloomberg.
Compania a refuzat sa prezinte raportul de consultanta Parexel, spunand ca documentul este protejat de o clauza de confidentialitate. Reprezentantii autoritatilor americane au declarat ca Ranbaxy ar folosi ingrediente din surse necorespunzatoare si ar combina substante aprobate si neaprobate, uneori folosind mai putine ingrediente active decat in parametrii de calitate specificati.
Grupul indian este prezent si in Romania, dupa ce a preluat in luna martie 2006 de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 de milioane de dolari, in vederea extinderii activitatilor pe piata europeana. Dupa achizitie, Romania a devenit cea de-a treia piata ca marime, in cadrul grupului indian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO