ZF 24

Audierile in comisiile parlamentare ale ministrilor propusi vor avea loc marti

21.12.2009, 13:31 15

Ministrii propusi in Cabinetul Emil Boc vor fi audiati, marti,in comisiile parlamentare, iar miercuri, la ora 9.30, Senatul siCamera Deputatilor se vor reuni in sedinta pentru a da votul deinvestitura asupra Cabinetului, a declarat pentru Mediafax vicepresedintele Camerei Ludovic Orban (PNL).

Noul Cabinet propus aseara de Emil Boc are 15 ministere condusede ministri cu portofoliu - la care se adauga primul-ministru siviceprim-ministrul care nu are portofoliu -, fata de 17, cateministere are actualul Guvern. PD-L are sapte ministri (pluspremierul), UDMR trei ministri si vicepremierul. Sunt cinciindependenti, la Finante (Sebastian Vladescu), la Externe (TeodorBaconschi), la Aparare (Gabriel Oprea, liderul grupuluiindependentilor din Parlament), la Justitie (Catalin Predoiu) si laAgricultura (Mihai Dumitru). Dispar prin comasare MinisterulTurismului, Ministerul pentru IMM-uri si Ministerul Tineretului siSportului. Postul de ministru pentru relatia cu Parlamentul a fostdesfiintat. Dumitru, Funeriu si Baconschi nu au mai fost ministripana acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO