ZF 24

Aţi urmărit Cupa Mondială? Înseamnă că aţi fost martori la fenomenul de migraţie vizibil cu ochiul liber. 10% dintre jucătorii francezi sunt născuţi în afara ţării

Aţi urmărit Cupa Mondială? Înseamnă că aţi fost...

Autor: Răzvan Botea

16.07.2018, 12:25 749

Milarde de oameni au urmărit Cupa Mondială de anul acesta desfăşurată în Rusia şi au încurajat echipa lor naţională, în timp ce aceasta se lupta pentru cel mai mare premiu din fotbalul mondial, scrie Forumul Economic Mondial.

În acelaşi timp, liderii europeni s-au întâlnit pentru a discuta soluţii pentru problema migraţiei  din Europa. Unii au fost de părere că este nevoie de o mai mare rigurozitate când vine vorba să primească persoane străine, alţii chiar au susţinut că graniţele ar trebui închise.

Ironia care a scăpat liderilor europeni şi poate unor fani ai fotbalului este că mulţi jucători care au intrat pe teren şi au „pus suflet” pentru echipa lor, nu sunt născuţi în ţara pe care au reprezentat-o. Ca medie, 10% dintre jucătorii de la Cupa Mondială sunt născuţi în afara ţării pentru care au jucat.

Au fost în jur de 1.000 de jucători prezenţi la acest campionat, dintre care aproximativ 100 sunt imigranţi în ţările pentru care au jucat.

Maroc a a avut cea mai mare rată a imigranţilor de pe teren, 61% dintre jucători nefiind născuţi între graniţele acestei ţări. Echipa Senegalului are în componenţa sa jucptori imigranţi în proporţie de 39,4%, în timp ce la echipa naţională a Portugaliei ponderea străinilor este de 32,1%.

 Dintre cele 32 de echipe care au participat la Campionatul Mondial din Rusia, Franţa, câştigătoarea acestuia, se clasează pe locul 8 din punctul de vedere al ponderii imigranţilor în rândurile jucătorilor -aproximativ 10%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO