ZF 24

Asociaţia Make IT in Oradea caută start-up-uri tech pe domeniul smart-city

Asociaţia Make IT in Oradea caută start-up-uri tech pe...

Autor: Ioana Nita

16.03.2021, 08:00 148

Make IT in Oradea, organizaţia non-guvernamentală susţinută de Primăria din Oradea, se află în căutare de start-up-uri tech axate pe domeniul smart-city pentru incubatorul Bright Labs Incubator lansat anul trecut în luna decembrie. Selecţia pentru start-up-urile smart-city se va face în cadrul competiţiei online “Bright Night #6” care va avea loc pe 18 martie.
 
„Dezvoltarea de soluţii şi produse pentru oraşele inteligente este un subiect căruia i se acordă tot mai mare atenţie şi importanţă. Oradea, ca unul din cele mai performante, eficiente şi moderne oraşe din România, îşi propune nu doar să implementeze astfel de soluţii, ci să devină un pol de dezvoltare şi export a unor astfel de soluţii.”
 
ONG-ul Make IT in Oradea are ca scop accelerarea dezvoltării startup-urilor de tech în Oradea. Iniţiativa este realizată într-un parteneriat cu companii autohtone care dezvoltă produse software şi parteneri naţionali.
 
Incubatorul Bright Labs este destinat echipelor care au idei tech cărora le oferă mentorare şi asistenţa pentru a-şi dezvolta un startup în Oradea. La finalul acestui program de incubare, cele mai performanţe startup-uri sunt eligibile pentru o investiţie de până la 50.000 euro din partea asociaţiei Make IT in Oradea care administrează un fond anual de 300.000 euro.
 
Start-up-urile care dezvoltă soluţii şi produse pentru domeniul smart-city reprezintă una dintre categoriile de startup-uri căreia i se acordă o importanţă deosebită în cadrul acestei iniţiative. Alături de specialişti şi în parteneriat cu Primăria Oradea, startup-urile care se alătură programului de incubare vor avea oportunitatea de a folosi oraşul Oradea ca prim oraş de testare şi implementare a soluţiilor şi produselor dezvoltate.
 
Evenimentul dedicat celor care au idei de startup-uri în domeniul smart-city, organizat de Make IT in Oradea, se va desfăşura online pe data de 18 martie, iar înscrierile se fac pe direct pe site-ul asociaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO