Bănci și Asigurări

Asitrans cumpara 34% dintr-o companie de pensii

11.09.2007, 19:02 13

Asitrans, societate de asigurari preluata recent de bulgarii de la Eurohold, negociaza cumpararea unui pachet de 34% dintr-o companie de pensii private, tranzactia urmand sa fie incheiata in cursul acestei saptamani.
"Sutem in discutii avansate cu mai multe companii. Investitia pentru aceasta achizitie este intre 3 si 5 milioane de euro", a declarat pentru ZF Bogdan Stan, directorul general al Asitrans.
El nu a precizat despre ce companie este vorba, daca aceasta este deja autorizata de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sau ce tip de pensii administreaza (obligatorii sau facultative), spunand doar ca este vorba despre un administrator de mici dimensiuni.
Pana acum au fost autorizate pentru a administra pensii facultative (pilonul III) companiile ING Asigurari, Aviva Asigurari, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Pensii Private, OTP Garancia si Raiffeisen Asset Management. Pe segmentul pensiilor obligatorii (pilonul II) au licenta de functionare ING Fond de Pensii, Aviva Fond de Pensii, Allianz-Tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Pensii, Prima Pensie, AIG Fond de Pensii, BT Aegon, Generali, BRD, BCR, OTP si Bancpost. Pe lista de asteptare pentru autorizatia de la CSSPP se afla francezii de la AG2R Prevoyance, slovenii de la KD, grecii de la Marfin Egnatia sau MKB Romexterra Bank, in parteneriat cu Delta Asigurari.
Asitrans a infiintat recent un broker de pensii private si in curand va depune dosarul pentru autorizarea acestuia la Comisia de Pensii. Investitia a fost de 10.000 de euro, brokerul urmand sa lucreze cu cei 3.000 de agenti ai Asitrans si 1.000 de agenti proprii. Asitrans a incheiat primul semestru cu afaceri de 14,5 mil. euro, in crestere cu 45%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO