ZF 24

Asiguratorii ameninta ca fug din Marea Britanie, daca taxele se vor mentine la nivelul actual

16.09.2009, 12:43 17

Peste 80% dintre executivii din asigurari au declarat cacompaniile de asigurari care detin holdingul in Marea Britanie arputea parasi aceasta tara daca sistemul de taxare se mentineneschimbat in urmatorii cinci ani, se arata intr-un studiu alAssociation of British Insurance (ABI), citat de The Telegraph.

Asiguratorii au contribuit cu aproape 10 miliarde lire sterlinela bugetul Marii Britanii in 2007, prin taxele si impoziteleplatite.

Sectorul asigurarilor din Marea Britanie a fost obiectul unorplecari destul de importante, in acest an Brit Insurance mutandu-siholdingul in Olanda, tara care a facut schimbari in privintaregimului fiscal pentru companiile de asigurari transnationale.

ABI a sugerat ca este necesara o excludere de la plata taxelorpentru companii care au filiale in strainatate. De asemenea,asociatia spera ca guvernul va adopta legi care sa permitacompaniilor de asigurari sa isi mute fondurile intre filiale aflatein paradisuri fiscale fara a fi penalizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO