ZF 24

Asigurările auto RCA au ajuns la fel de scumpe ca şi cele CASCO

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2015, 00:07 2913

Tariful pentru o asigurare de tip RCA depăşeşte de la 1 ianuarie pragul de 2.500 de lei, pentru un tânăr de 24 de ani ce tocmai şi-a luat permisul, luând în calcul un autoturism cu motor diesel de 1,6 litri, valoare apropiată cu cea a unei poliţe CASCO, ce pleacă de la circa 2.700 de lei pentru acelaşi autoturism.

Preţurile actuale la sistemul de asigurări RCA sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun tinerii, iar o maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită, spune premierul Ponta, precizând că sprijină cererea ministrului Vâlcov de reanalizare a sistemului. „Sprijin iniţiativa ministrului Darius Vâlcov de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor! Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită!“, scrie Ponta pe Facebook.

Creşterea tarifelor pentru asigurări vine şi în contextul în care service-urile auto se plâng că societăţile de asigurare îndeamnă clienţii să-şi repare maşinile la service-uri neoficiale, cu preţuri mai mici decât cele oficiale şi să utilizeze piese de altă provenienţă decât cele originale, de la producător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO