ZF 24

Asigurarea obligatorie a locuintelor, o lege stramba

25.06.2009, 19:21 48

Asta spun companiile de asigurare despre documentul ce-i va obliga pe proprietari sa dea 20 de euro pe an pentru fiecare casa pe care o au. Asiguratorii sustin ca ei sunt cei care platesc in cazul unui dezastru natural.

Normele de aplicare a legii privind asigurarea obligatorie a locuintei au aprins spiritele la o dezbatere organizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Totul a plecat de la faptul ca cei care au deja asigurare facultativa pentru locuinta trebuie sa isi faca si asigurare obligatorie. Numai ca suma cu care statul ne poate despagubi dupa un cutremur, de exemplu, este de maximum 20.000 de euro.

O alta veste proasta este ca cei care isi vor face modificari in apartament fara autorizatie dupa data de intrare in vigoare a legii nu vor fi despagubiti in cazul unei tragedii.

Legea ar fi trebuit sa intre in vigoare luna aceasta, dar nu au fost gata normele de aplicare, asa ca a fost amanata pentru anul viitor.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO