ZF 24

ASF scoate la concurs trei posturi de Director general pentru Direcţiile generale aferente Sectoarelor Pensii Private, Instrumente şi Investiţii Financiare, respectiv Asigurări-Reasigurări

ASF scoate la concurs trei posturi de Director general...

Autor: Eduard Ivanovici

26.01.2022, 20:03 340

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că scoate la concurs trei posturi de Director general pentru Direcţiile generale aferente Sectoarelor Pensii Private, Instrumente şi Investiţii Financiare, respectiv Asigurări-Reasigurări. Termenul limită de depunere a candidaturilor este de 2 februarie 2022.

„Candidatul ideal (...) are o experienţă profesională relevantă pe posturi cu studii superioare în domeniul financiar-bancar sau în cadrul instituţiilor financiare nebancare supravegheate de ASF/BNR, având funcţii de conducere de cel puţin 8 ani, precum şi experienţă managerială de minim 5 ani”, reiese din anunţul de recrutare pentru postul de Director General în cadrul Direcţiei Generale, Sectorul Sistemului de Pensii Private.

Conform informaţiilor publicate de ASF în proiectul de normă pentru completarea Normei ASF privind cotele de distribuţie datorate de asigurători Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), contribuţiile companiilor de asigurări la fond vor creşte cu 1,5 puncte procentuale începând cu luna februarie până la 2,5% din volumul de prime brute încasate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO