ZF 24

Artmark vrea să vândă timbre la licitaţie

Artmark vrea să vândă timbre la licitaţie

Autor: Roxana Rosu

27.09.2017, 14:30 818

Casa de licitaţii Artmark din Bucureşti vrea să reia tradiţia licitaţiilor publice de filatelie, dispărute în ultimii ani de pe piaţa locală, iar prima sesiune pe această temă va avea loc pe 12 octombrie.

”Regina pasiunilor în secolul al XIX-lea, Filatelia a început la noi în jurul anului 1860. În prezent, timbrele istorice sunt considerate drept adevărate simboluri naţionale, alături de steag, imn şi stemă. De la primul timbru din lume la primul timbru românesc, Licitaţia de Filatelie cuprinde multe alte surprize plăcute pentru pasionaţi şi colecţionari”, spune reprezentanţii Artmark.

Licitaţia include printre altele Timbre Cap de Bour, cu preţ de pornire de la 120 euro la 5500 euro, Timbru Penny Black, primul timbru din lume care a apărut în Marea Britanie, cu preţ de pornire de 25 euro,  dar şi un Timbru de 5 cenţi din Elveţia, din 1851, la preţul de 3000 euro .

Casa de licitaţie Artmark a avut anul trecut adjudecări totale prin licitaţie în valoare de 6,3 milioane de euro, dintre care 4,14 milioane de euro reprezintă valoarea operelor de artă plastică. De departe, cele mai importante opere vândute au fost cele de pictură, cu o valoare totală de 3,79 de milioane de euro, adică 60% din total. Grafica, sculptura şi foto­grafia au ponderi de sub 5%, fiind ast­fel aproape inexis­tente în total.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO