ZF 24

Aripile Alitaliei ar putea fi taiate

22.09.2008, 17:43 15

Licenta de zbor a operatorului aerian italian Alitalia ar putea fi retrasa de catre Autoritatea italiana a aviatiei civile (ENAC), in cazul in care compania nu va gasi solutii pana joi pentru a ramane in aer, informeaza EasyBourse.com.

In prezent, compania italiana nu detine decat o licenta de zbor provizorie care poate fi suspendata de ENAC in trei zile in absenta unui plan de salvare a companiei aeriene.

Augusto Fantozzi, administratorul mandatat de guvernul italian pentru salvarea companiei, a anuntat ca Alitalia va lansa o oferta publica in incercarea de a gasi investitori.

In ciuda opozitiei pe care premierul italian Silvio Berlusconi a manifestat-o in trecut impotriva preluarii companiei de catre firme straine, Augusto Fantozzi a declarat recent ca, pe langa interesul companiei Air France-KLM pentru o participatie minoritara, au existat si alte firme precum Lufthansa si British Airways pentru Alitalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO