ZF 24

Aradeanca internata cu reactie severa la vaccinul contra A/H1N1

25.01.2010, 17:09 18

O tanara aradeanca, de numai 30 de ani, a fost internata, lasfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul Judetean din Arad, caurmare a unei reactii severe aparute in urma vaccinarii contraA/H1N1, femeia avand dureri musculare si febra, informeaza Gandul.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP)Arad, pacienta, care este din Arad, s-a vaccinat cu Cantgrip inurma cu doua saptamani, iar primele semne ale reactiilor adverse auaparut la cateva zile. Initial aceasta a primit tratament ladomiciliu.

Dr. Dana Negru, director epidemiologic in cadrul DSP Arad, adeclarat referitor la cazul medical rar intalnit: "A facut oreactie adversa neobisnuita la vaccin, in opinia mea, in sensul capersista mialgiile de aproape doua saptamani, cu stari febrile,stare generala alterata. Tratamentul initial a implicat si osimptomatologie convulsiva". Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO